Blauw koud? Zeker niet! Blauw is weliswaar een koele kleur, maar het maakt een ruimte allesbehalve kil. Donkerblauw op de muur brengt diepte in je interieur. Wees daarom niet bang om een verzadigde kleur blauw te gebruiken in een kleine ruimte: met een diepblauwe kleur creëer je dramatiek en een vintage-luxe sfeer in de woonkamer. En wist je dat een kleurrijk schilderij pas echt tot leven komt op een donkere achtergrond?

Dit zijn de 9 mooiste tinten blauw op de muur

Verf kun je in elke gewenste blauwtint laten mengen. Dit zijn de meest populaire en bekende blauwe kleuren voor op de muur:

 1. Gelders Blauw
 2. Inktblauw
 3. Lush Indigo (van Flexa Pure)
 4. Nachtblauw
 5. Marrakech Donkerblauw (Flexa Couleur Locale)
 6. Staalblauw
 7. Saffierblauw
 8. Petrol Blue (met een zweem groen)
 9. Teal (groen-blauw)

Creëer een Mediterrane of Oosterse sfeer in huis

Mediterraan blauw in combinatie met wit: dat geeft de echte beachvibe in huis. Een zonnig Grieks eiland; de stof van je blauw-wit gestreepte strandstoel en de witte huisjes met blauwe kozijnen en weelderig bloeiende bougainville.

Grieks wit huisje met blauwe luiken

En ken je de beroemde kleur Majorelleblauw uit Le jardin Majorelle in Marrakech al? Of het ‘blauwe goud’: Ultramarijn? Beiden doen het fantastisch in een Oosterse of Mediterrane ambiance.

Muur in Majorelle blauw

Stijlvol donkerblauw met Goud & Hout

Intens blauw combineert goed met aardetinten en hout. Ook zandkleur, beigetinten en grijs vullen blauw mooi aan. Combineer blauw met goud voor een chique kers op de taart. Gouden accessoires worden eleganter wanneer je ze voor een donkerblauwe achtergrond plaatst.

Blauwe muur combineren met accentkleuren: okergeel, koraalrood of mild oranje

Maak het niet te bont, want het roze, goud, geel of oranje zal eruit springen tegen het blauw. Zet de accentkleur doelbewust in op enkele plekken en houd de rest van het interieur rustig.

Deze accentkleuren combineren mooi met een blauwe muur:

 • Blauw en Okergeel (de klassieke combinatie!)
 • Blauw en Roze (van licht- tot donkerroze)
 • Blauw en Koraalrood
 • Blauw en Mild-oranje

  Schrijf je in voor het Love This Art inspiratie magazine en ontvang elke maand de leukste styling tips en nieuwste Motiflow patronen in je mailbox! Met regelmatig mooie winacties. Love it.

  Eén gedachte over “Diep en donker: blauw op de muur”

  Reacties zijn gesloten.