We willen graag dat jij met mooie spullen een geweldige kinderkamer kunt realiseren. Wij houden hierbij wel oog voor het milieu. Want juist voor onze kinderen is het super belangrijk dat we voorzichtig omgaan met de wereld! Daarom kiest Love This Art voor een duurzame manier van ondernemen en groene productiemethodes. Waarbij we onze fijne planeet zoveel mogelijk sparen. In dit blog lees je hoe wij onze groene voornemens realiseren.
duurzaamheid

Wij produceren op bestelling en verspillen geen grondstoffen

Zodra jouw bestelling binnen is gaat het productieproces van start. Wij bedrukken jouw zitzak, woondecoratie of rol behang met de print die jij hebt gekozen. Deze On Demand productie wijze is een stuk vriendelijker voor het milieu. We produceren namelijk alleen dat wat de klant vraagt en verspillen dus geen grondstoffen. We hoeven geen voorraden aan te houden en gooien dus ook niets weg wanneer het niet verkocht wordt!

Wij werken uitsluitend met duurzame partners die produceren in NL

Wij werken alleen samen met partners die duurzaam ondernemen net zo belangrijk vinden als wij. Dat begint al bij de productielocatie: die is namelijk gewoon in Nederland! Jouw nieuwe zitzak hoeft dus maar een piepklein stukje te reizen. En dat betekent heel veel minder CO2 uitstoot dan wanneer je spullen van de andere kant van de wereld hier naar toe haalt. Zo werken we samen aan het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk.

We gebruiken PVC vrije materialen en inkt op waterbasis

Ook letten wij er op dat grondstoffen op groene wijze gemaakt worden. Al onze producten zijn bijvoorbeeld vrij van de milieubelastende stof PVC. Hierdoor zijn de materialen beter recyclebaar. Voor het printen van de dessins gebruiken wij inkt op waterbasis. Dat betekent het niet schadelijk is voor het milieu en voor de gezondheid.

Ons behang komt van hout uit duurzaam beheerde bossen

Het Love This Art behangpapier heeft een FSC keurmerk. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Waarbij er aandacht is voor behoud van biodiversiteit, milieubescherming en respect voor de rechten van de lokale bevolking.

Behang kinderkamer blauw