Motiflow patronen

9 Motiflow zoektips: vind jouw perfecte patroon

Op Motiflow.com schitteren meer dan 20.000 designs van ruim 800 professionele ontwerpers. En daar staat gegarandeerd jouw favoriete dessin tussen. Een vrolijke jungleprint met papegaaien? Of madeliefjes aan de muur van de kinderkamer? Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer dit precies matcht met de kleur van de gordijnen…

Aan keuze geen gebrek op Motiflow.com

Wij raden je aan om lekker rond te neuzen op dit creatieve platform. Maar hoe voorkom je dat je urenlang aan het scrollen bent? De hoeveelheid designs op Motiflow kan nogal overweldigend zijn. Dus hoe vind je jouw ideale print voor op een zitzak, kussen of behang? In dit blog vind je 9 tips voor het zoeken van patronen in de Motiflow database:

Tip 1: Zoek op onderwerp

Voer in het zoekveld bij het tabblad Patterns een specifiek onderwerp in dat je leuk lijkt, bijvoorbeeld: bloemen.

madeliefjes prints Motiflow

Tip 2: Gebruik specifieke zoektermen

Maak het specifieker met bijvoorbeeld: madeliefjes

Daisies prints Motiflow

Tip 3: Gebruik zowel Nederlandse als Engelse zoekwoorden

Veel designs hebben een Engelse naam en zoekwoorden en zijn alleen te vinden met een Engelse zoekterm. Probeer dus beide uit. Vaak geeft de Engelse term (hier: daisies) een ander resultaat

Tip 4: Filter op kleur

Filter vervolgens op een kleur voor een gericht zoekresultaat van patronen

Nog geen inspiratie? Start dan je zoektocht in de catalogus

Op Motiflow kun je zoeken in zowel een catalogus als een database. In beide staan dezelfde prints. En in beide kun je filteren op onderwerp en kleur. Het verschil? In de Motiflow catalogus staan voorbeeld thema’s waarop je kunt filteren. Bijvoorbeeld bloemen, dieren of strepen. Heel handig voor als je zelf nog geen inspiratie hebt. Het brengt je wellicht op ideeën!

Tip 5: Zoek op bijzondere kleuren als okergeel, terracotta of mintgroen

Heb je al een idee bij de kleur van de (kinder)kamer? Voer dan eens een specifieke kleur in als: turquoise, teal, blush, taupe of lichtgrijs.

Scandinavian prints motiflow

Tip 6: Zoek op woonstijl

Zoek je een design dat heel sereen en licht van kleur is? Populaire woonstijlen met gave printjes zijn bijvoorbeeld:

 • Scandinavian
 • Bohemian (Boho/Ibiza)
 • Botanisch
 • Japandi
 • Retro

Chevron prints Motiflow

Tip 7: Zoek op type dessin

Gebruik bijvoorbeeld zoektermen als:

 • Abstract
 • Geometrisch
 • Strepen
 • Polkadot
 • Chevron (zigzag strepen)
 • Dierenprint
 • Grafisch
 • Hexagon

Designers Motiflow

Tip 8: Zoek op Designer

Heb je eenmaal een paar mooie dessins gespot? Klik door op de ontwerper en neem een kijkje op zijn of haar designerspagina. Hier kom je ongetwijfeld nog veel meer moois tegen.

Tip 9: noteer de gegevens van de print (naam, ID nummer en designer)

Vergeet niet het ID nummer en naam van de print te noteren! Wil je iets bij ons in de Love This Art shop bestellen dan heb je deze nodig. Zo weten wij precies welk ontwerp jij graag in huis haalt. Om je design later nog eens terug te vinden in de database, is het slim om ook de naam van de designer op te schrijven. Zo vind je via de designerspagina altijd jouw favoriete print terug.

  Schrijf je in voor het Love This Art inspiratie magazine en ontvang elke maand de leukste styling tips en nieuwste Motiflow patronen in je mailbox! Met regelmatig mooie winacties. Love it.